dinsdag 23 augustus 2011

Nieuwe winterwolletjes

De bestelde winterwol druppelt binnen, nou ja druppelt....; er staan op dit moment
3 grote dozen in de (niet zó grote) winkel dus zeg maar gerust dat er een bui is gevallen!
Gauw openmaken natuurlijk want het is altijd weer een verrassing wat er in zit (zo lang geleden uitgezocht dat we nu allang niet meer weten...).


 Ja hoor, wolletjes om bij te kwijlen (en ook zo veel...)!

De kleuren zijn in het echt nóg mooier!
Deze bolletjes zijn van Scheepjes en er staan leuke patronen mee in hun breiboek.

Dit is een gepunnikte draad (van Phildar) die je vlecht tot sjaal. Voor breisterren geen échte uitdaging misschien, tenzij je zelf 10 meter gaat punnikken natuurlijk, maar het effect is leuk!


Dit is doorbreiwol van Annell en heeft een verdikkinkje er in wat ook weer een heel leuk effect geeft (in het echt zijn hier de kleuren ook iets sprekender trouwens)


Jaha.... en dit is nog maar een gedeelte!
Ik zie die bui al hangen (om er nog maar even op terug te komen) want nu komt het lastigste; waar laten we het allemaal????

Groetjes Janine  

4 opmerkingen:

 1. Hmm dat ziet er lekker uit, al die mooie, warme kleuren.
  Ik had nog een vraagje over de gestokhaakte omslagdoek. Hoeveel bollen heb je uiteindelijk gebruikt? En hoe krijg je dat mooie randje eromheen ? Dat maakt het wel af.

  Groetjes,
  Andina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Andina,
  Schiet jouw omslagdoek al op? Lange toeren worden het uiteindelijk hè?
  Ik heb uiteindelijk 2 bollen (van 100gr.) gebruikt. Voor het randje heb ik eerst een toer boogjes gehaakt van 1 hv in de vaste van de vorige toer, 7 lossen,1hv in de vaste van de vorige toer, 7 lossen enz., de volgende toer is 1 hv in de 4e losse van de vorige toer, 3 lossen, voor het rondje: 5 lossen dan in de 1e losse 1hv haken(= nu een rondje)weer 3 lossen, 1 hv in de 4e losse van de vorige toer, 3 lossen enz.
  Best moeilijk zo'n omschrijving maken ik hoop dat het duidelijk genoeg is!

  Groetjes Janine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank, dank, dat gaat vast lukken. Ben alleen nog niet zover....heb nu bijna 3 bollen van 100 gram erdoor en hij is nog niet zo groot als die van jou. ik gebruik Noorse van Scheepjes. Het duurt inderdaad vrij lang voordat je een rij afhebt. De lussen passen inmiddels bijna niet meer op de stok....

  Groetjes, Andina

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...