vrijdag 13 januari 2012

Krans van boekpagina'sVorig jaar (dát klinkt lang geleden..) ging ik weer eens op Pinterest rondkijken om inspiratie op te doen voor een leuke deurkrans. Er ging een wereld voor me open! Zo vond ik er eentje op een Amerikaans blog waar pagina's uit een boek gebruikt werden; geinig!! 
Tja, en nou had ik toch nog een kaal plekje op de muur dus......


een flutromannetje met de fascinerende titel "Liefde op de kraamafdeling" gekocht, lijmpistool opgezocht, een potlood, zwarte verf, stuk keukenrol en een niet zo grote krans (handig als je die in je eigen winkel verkoopt..)en dan 
gewoon doen!

Allereerst worden de zijkanten  van het boekje met zwarte verf bewerkt zodat het er straks een beetje oud uit gaat zien, beetje laten drogen en dan scheur je de pagina's allemaal uit het boekje.
 
Daarna rol je de pagina's een soort van op (allemaal in dezelfde vorm) en vouwt ze aan de onderkant een stukje om (zo blijven ze in vorm). Maak een hele stapel. Dan neem je het lijmpistool en lijm de eerste rand plat op de krans (dit wordt de onderkant van de krans). De 2e rand wordt, iets versprongen met de 1e rand, met de omvouw op de krans geplakt. Gebruik de achterkant van het potlood om de omvouw op de krans te drukken anders brand je zéker je vingers (ja inderdaad, zelf ondervonden...).


De volgende randen gaan op dezelfde manier tot de krans vol is (de laatse paar randen hebben wél een grotere omvouw).
Op het laatst nog een ophanglus lijmen.


Klaar!


En wég is mijn kale hoekje!


Ziet dat er niet goed uit?


Freubelze!


Groetjes Janine

6 opmerkingen:

 1. Wat een super idee! Die moet ik echt even onthouden en een keer maken. Leuk dat jullie ook laten zien hoe je te werk moet gaan. Dank je wel voor het delen hier van.

  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Janien, helemaal leuk!! Compleet met tutorial!! Hij staat geweldig aan de muur. Moet toch ook es een lijmpistool aanschaffen. Leuk kadootje voor m'n verjaardag!
  Ben blij dat je weer aan het bloggen bent geslagen, het was een poosje erg stil aan die kant!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een ontzettend leuk idee! Dank voor het delen en de super duidelijke uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig idee! En idd een erg leuke creatie zo aan de muur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een top-idee, Janine en wat heb je het duidelijk uitgelegd. Ik zou het idee maar voorstellen aan Ariadne at Home of Vt-wonen. Super!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...