Als het buiten koud is en guur,
is er niks lekkerder dan een haardvuur...
Iedereen die van een vuurtje stoken houdt,
of dat nou binnen in de allesbrander, de haard
of buiten in een vuurkorf is,
weet dat een beginnetje maken best wel lastig is.
Tenzij je aanmaakblokjes hebt natuurlijk
maar die zien er niet uit en ze stinken..
Nee, dan deze dennenappeltjes!
Je hebt er alleen een bezoekje aan het bos voor nodig
(of in mijn geval een bezoekje aan de winkelzolder waar nog een hele zak lag van een kerstworkshop van jaaaaren geleden)
Als je het nuttige met het aangename combineert en ze uit het bos haalt:
Als je het nuttige met het aangename combineert en ze uit het bos haalt:
eerst goed laten drogen voor je ze gaat bewerken!
Verder heb je een blik, een vel bakpapier, kaarsvet en lont nodig.
(ja, daar kom ik weer met m'n resten kaarsstompjes..)
Eerst de voorbereiding: leg een vel bakpapier op het aanrecht.
Daar leg je straks de in kaarsvet gedoopte dennenappels op.
en draai de rest een paar keer om de dennenappel
tussen de schubben van boven naar beneden
zodat het klem zit.
Smelt het kaarsvet au bain marie.
Houdt de dennenappels aan het lusje vast
(ik gebruik er een tangetje bij)
Houdt de dennenappels aan het lusje vast
(ik gebruik er een tangetje bij)
en nog een keer en nog een keer
gezellig label er aan maken met "Vuurstarters"
en ze zijn klaar voor de pyromaan van de familie!
Dit was trouwens wel het laatste Sinterklaascadeautje
voor dit jaar hoor!
Alleen nog een paar gedichten en een surprise
en dat was het dan weer.
Iedereen een heel fijne Sinterklaas,
en heel veel plezier!
voor dit jaar hoor!
Alleen nog een paar gedichten en een surprise
en dat was het dan weer.
Iedereen een heel fijne Sinterklaas,
en heel veel plezier!
Groetjes Janine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten