maandag 26 november 2012

Sinterklaascadeautje nr. 7

Met deze kopjes,
Ben je vast wel in je nopjes.
Met de donkere dagen die komen gaan,
zullen ze heel gezellig staan..
 
 
Jazeker, ik heb vandaag toch nog een cadeautje gefabriekt hoor! Ook al was ik nog een beetje in de relaxstand van het afgelopen weekend dat overigens heel leuk was.. Mijn lief had midden in Zwolle naast "de pepermolen" een B&B geboekt (nooit geweten dat Zwolle zo'n gezellig centrum heeft), we hebben lekker de toerist uitgehangen en dat zonder kinderen! De volgende dag naar Emmen gereden voor het feestje van vriendin Gera die 50!! is geworden (nee hoor Gera, dat zou je niet zeggen..) en dat wás toch leuk!

Enniewee, vanmiddag ben ik naar mijn favoriete kringloopwinkel geweest en heb daar voor mijn moeder die wel houdt van kaarsjes én van kopjes thee een paar mooie kopjes op de kop getikt (ha, dat klinkt leuk).
Voor kaarsjes in een kopje.

 
Het is heel makkelijk om te maken:


 Oude of mindermooie kaarsen ontdoen van de lont, die je trouwens gewoon weer gebruikt als lont in de kopjes, en de kaarsbrokken in een leeg (soep)blik kieperen. Op een zacht voor laten smelten. In de tussentijd knoop je de lont op lengte vast aan een satéprikker en zorg dat de lont in het midden van het kopje hangt.


Het lijkt wel gewoon thee!


 Voorzichtig het gesmolten kaarsvet in het kopje gieten tot 2/3 van het kopje.
 
Als het droogt krijg je in het midden een kuiltje. Goed laten stollen.
Het laatste beetje kaarsvet opnieuw laten smelten en in het kopje gieten tot ong. 1cm onder de rand. Laten stollen en de lont losmaken en afknippen. Klaar!
 
 

 


Cadeautje nr. 7!

Tot morgen!
 
 
 
 
Groetjes Janine


4 opmerkingen:

 1. Ook leuk,,, goede tip van dat kaarsvet in een oud blik verwarmen, ik wil mijn nieuwe pannen daar liever niet voor gebruiken. hiihihihi.

  Groetjes, dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk!! Heb het ook wel eens gemaakt, had niet bedacht om het in een blik te doen! Slim! En dat laatste kuiltje invullen, ben ik ook nooit op gekomen!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk al die zelfgemaakte( niet oubollige!) kadootjes!

  groeten Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee!!! (ennehh, ik volg terug hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...